maandag 22 februari 2010

Buzzer

Op www.buzzer.nl mag ik weer een artikel testen. Dit keer babyvoeding van Naturnes

NaturNes - What's the Buzz

Campagne Start

What's the Buzz?

BuzzTools

BuzzTips

Campagne info & Rapporteren

What's the Buzz?

Vreemd spul is het eigenlijk, babyvoeding. We hebben het vroeger allemaal zelf op en hebben er bepaalde gevoelens bij, maar weten niet meer zo goed hoe het smaakt (want van je eerste levensjaren herinner je je niet zo veel). Tenzij je af en toe een hapje mee eet met je eigen kinderen (of het voor jezelf nog steeds koopt). Toch is het een belangrijk onderwerp voor veel ouders. Omdat je natuurlijk wil dat je kindje het lekker vindt, en het ook nog eens gezond is! Wij zijn een paar weken geleden even teruggegaan naar onze prille jeugd en hebben verschillende smaken NaturNes van Nestlé geproefd. Dit is wat wij het meest buzzable aan deze babyvoeding vonden:

Afzonderlijk gestoomde ingrediënten
Alle ingrediënten van NaturNes worden in aparte pannen, en niet langer dan nodig, gestoomd. Het stomen gebeurd onder zeer hoge temperaturen en is binnen een paar minuten klaar. Veel sneller dan de 30 tot 60 minuten die nodig zijn bij de normale manier van stomen. De smaken en voedingsstoffen blijven op daardoor beter behouden en zo kan je kindje beter individuele smaken leren proeven en herkennen.

Plastic vs glas
NaturNes zit in een plastic schaaltje. Je verwarmt het gemakkelijk in de magnetron en het heeft een grote opening waardoor je je kindje gemakkelijk direct uit het schaaltje hapjes kunt geven.


Vergeleken met de glazen potjes zorgen de NaturNes schaaltjes voor 25% minder CO² uitstoot en energieverbruik: beter voor het milieu dus!

Puur & herkomst
De producten die gebruikt worden voor NaturNes worden streng gecontroleerd. Zo wordt er bij het kweken van het fruit en de groenten op gelet dat de velden ver genoeg af liggen van bronnen van vervuiling, ook wordt het fruit en de groenten minimaal behandeld en pas gebruikt als ze rijp zijn.

De ingrediënten van NaturNes zijn 100% natuurlijk.

Dit betekent onder andere dat de ingrediënten zonder pesticiden zijn geteeld. Daarnaast worden er geen conserveringsmiddelen, geur- of kleurstoffen, en geen bindmiddel en zetmeel aan toegevoegd.

Wij vinden dit erg buzzable! Jij hopelijk ook…


Wil je meer weten over NaturNes? Ga dan naar www.naturnes.nl of www.nestlebabyvoeding.nl

Ook Buzzable

  • NaturNes is er in 9 verschillende maaltijden. Voor elke leeftijd (4 t/m 18 maanden) wat wils dus!
  • De NaturNes recepten bevatten niet meer dan 10 ingrediënten. Het aantal ingrediënten verschilt per maaltijd: een maaltijd voor kindjes van 12 maanden bevat meer ingrediënten dan een maaltijd voor een kindje van 6 maanden. Zo kan je kindje geleidelijk aan meer ingewikkelde smaakcombinaties ontdekken.
    -Ben je van plan om de 9 maanden beurs te bezoeken? Van 17 t/m 21 februari staat ook Nestlé op deze beurs, dus misschien loop je de makers van NaturNes wel tegen het lijf…


Wat je nog meer moet weten.

Prijs:
Voor een normale 2pack (2x 200 gram) betaal je €2,79. De Worteltjes variant (voor kinderen tussen de 4 en 6 maanden) kost €2,29 voor een 2pack (2x 130 gram).

Waar te koop?
NaturNes is te koop bij Albert Heijn en Jumbo.

Discussie rondom bijvoeding: vanaf 4 of 6 maanden
Er is een discussie gaande over het feit wanneer je je kindje bijvoeding kunt gaan geven. Veel consultatiebureaus adviseren om vanaf 6 maanden te beginnen met bij voeden. Vanaf die leeftijd is de ijzervoorraad van je kindje, die het bij de geboorte heeft meegekregen, een beetje uitgeput. Daarnaast is het belangrijk dat je kindje dan meer voedingsstoffen binnenkrijgt en er toegewerkt wordt naar een gevarieerd eetpatroon.


Geef je kindje zeker nog geen voeding voor 4 maanden, want dan zijn de darmpjes nog niet volgroeid. Vanaf 4 maanden zou je kunnen beginnen, want sommige kinderen zijn al eerder aan bijvoeding toe Bijvoorbeeld als ze veel smakkende geluidjes maken of alles in de mond willen stoppen.

Als je twijfelt kun je het beste je consultatiebureau raadplegen.
Lees
hier meer over het onderwerp.

Nestle geschiedenisles

  • De naam Nestlé is de naam van de oprichter Henri Nestlé en betekent voor de Duitstalige Zwitsers “Nestje”. Vandaar het ‘nestje’ in het bedrijfslogo van Nestle...
Henri Nestlé ontwikkelde in 1867 de eerste babyvoeding voor een baby’s die geen borstvoeding konden krijgen. Hiermee legde hij de basis voor Nestlé zoals we dat nu kennen, een megabedrijf, dat actief is in meer dan 130 landen wereldwijd.

Geen opmerkingen:

Een reactie posten