zaterdag 10 mei 2008

les 16

Voor les 16 moesten we een panorama foto maken van een serie foto's naast elkaar. De fotos heb ik gemaakt vanaf onze slaapkamer thuis.
Deze foto heb ik ingestuurd:
Als cijfer kreeg ik een 8 voor deze foto.
Dit was de reactie die ik erop kreeg:

Beste Renske,


Mooi resultaat!

De panoramafoto geeft een fraai beeld van zo’n uitzicht en je ziet dat het maken van zo’n mooie panoramafoto met behulp van dit programma zo laagdrempelig is dat je deze techniek waarschijnlijk vaker zult gaan toepassen.

Prima gedaan.

Nog even een algemene opmerking, waar je misschien ook wat aan kunt hebben:

Als er te grote lichtverschillen tussen de foto’s zijn, dan blijf je strepen zien, zelfs als je de optie geavanceerd aanzet. Je kunt dan beter de foto’s voordat je begint een beetje in helderheid aan elkaar aanpassen. Pas vooral op met grote egale vlakken (zoals een grijze lucht), want daar blijf je vrijwel altijd de overgangen zien.

Maar zoals je zelf misschien ook hebt ontdekt kun je de camera bij de opname op Manual zetten. Hierdoor worden de foto’s beter aan elkaar gelijk. De panoramafoto wordt dan ook mooier. Wel is het zo dat door de Manual_stand de natuurlijke lichtverschillen in de scène leiden tot lichtere of donkerder foto’s. Dit leidt dan ook tot verschillen in de panoramafoto, maar dat is in de natuur ook zo en dat zie je dan ook terecht in het panorama terug.


Waardering: 8


Met vriendelijke groeten,

Ko

Geen opmerkingen:

Een reactie posten