vrijdag 23 oktober 2009

Dinsdag 13 oktober en woensdag 14 oktober

Vandaag gingen de kinderen de hele dag naar het dagverblijf. Voordat we weggingen heb ik aan Niels verteld wat we gingen doen. Ik vertelde dat als ze bij de kindjes waren dat mama en papa dan kleertjes van Niels gingen inpakken, kleertjes van Thijs, kleertjes van mama, speelgoed voor Niels.... en toen gaf Niels zelf de opmerking: En kleertjes van papa!!! Ik vond het super dat hij daar zelf op kwam. We hebben samen de auto's uitgezocht die mee moesten naar Spanje en toen konden we de jongens wegbrengen.

Frank en ik zijn eerst de sticker voor in het paspoort van Thijs gaan ophalen, daarna de boodschappen gaan doen en toen druk gaan inpakken. Voor de lunch waren we ermee klaar. We hebben het hele huis gesopt en daarna zijn we nog even wat boodschappen gaan doen. We waren al weer vroeg terug en ik kon nog even lekker gaan rusten. Om 17 uur zijn we de laatste dingen gaan afronden en zijn we de jongens op gaan halen.

We hebben heerlijk bij Fred en Annemieke gegeten en zijn rond 19.30 gaan reiden. Gelukkig stonden er geen files meer.

De rit ging erg goed. Het eerste uur heeft was Niels super gezellig wakker. We hebben diverse liedjes gezongen en Niels wees ons elke keer alle vrachtwagens aan die we tegen kwamen. Daarna is hij rustig in slaap gevallen.

Tot een uur of 2 heeft Niels goed geslapen. Thijs sliep de hele tijd heerlijk door. We kwamen bij een benzine pomp en Niels werd wakker. Hij ging super gezellig mee naar binnen om kopje thee (koffie) voor papa te halen. Niels vond het leuk om het geld in het automaat te doen en toen keek hij toe hoe het bekertje kwam en die gevuld werd met koffie. Hij rende daarna naar buiten en riep naar frank : kopje thee papa!!! In de auto ging hij heerlijk kijken naar de piepe piepeswawagens (vrachtwagens in het donker hebben extra lampjes en dan lijken ze op een wagen met zwaailichten)

Zo ging het iedere stop. Niels werd even wakker, ging mee koffie halen, zat nog even rond te kijken en viel weer in slaap. Thijs sliep heerlijk door.

Toen het licht werd was Niels het even zat. Gelukkig kwam toen de trukendoos met speelgoed tevoorschijn. De dekens gingen naar achteren en daaronder stond de speelgoedkist. Niels is lekker met zijn auto's gaan spelen en Thijs met de rammelaars.

Niels begon toen weer gezellig te zingen : we zijn er bijna, we zijn er bijna, we zijn er bijna. Alleen moesten we toen nog 300 kilometer. Maar hij hield het erg goed vol.

Toen we de Spaanse grens over waren gegaan zijn we ook van de snelweg (tolwegen) afgegaan en zijn we binnendoor gaan rijden. We hadden Niels beloofd dat we even uit de auto zouden gaan als we in Spanje waren, dus dat hebben we gedaan. Even allemaal de benen strekken en Thijs even kruipen. (de eerste broek van Thijs is nu al kapot gekropen)

Daarna zijn we weer gaan rijden. Als eerste viel Thijs in slaap, toen frank. Niels was toen heerlijk met zijn piepewagens aan het spelen. (brandweerwagen en ambulance) en er kwam zelfs een echte Spaanse ambulance langs met zwaailichten. Niels was super gezellig en lekker liedjes aan het zingen. De andere twee sliepen toen lekker door. Opeens werd het stil en was Niels ook in slaap gevallen. Ik ben toen heerlijk in alle rust verder gaan reiden.

We konden lekker doorrijden en rond 11.30waren we bij het appartement. We hadden geluk want de kamer was al leeg en we konden er meteen in (normaal pas om 16 uur) Niels en Thijs werden toen pas wakker.

We zijn het appartement gaan bekijken. Hij is super mooi met fantastisch uitzicht. Het appartement licht bovenop een heuvel en vanaf ons balkon kunnen we de zee zien en horen. Echt genieten!!

Het werd tijd voor de lunch en we zijn op zoek gegaan naar een supermarkt. Die hadden we gelukkig snel gevonden. Thijs in een winkelwagentje (super gevaarlijk want hij gaat erin staan) en Niels meelopen en op frank zijn arm. Hij was toen toch stiekem wel moe.

Terug bij het appartement hebben we heerlijk geluncht. De jongens genoten er ook erg van.

Na de lunch op zoek naar een zwembroek voor frank en Niels want die waren we vergeten. Gelukkig hebben we ze gevonden en konden we ons bij het appartement gaan omkleden. We zijn de heuvel afgelopen en zijn een half uurtje bij de zee geweest. Niels vond het water erg spannend, omdat het soms wel over je voeten ging, en soms niet, Hij is toen bij frank op het strand met het zand gaan spelen. Thijs was helemaal in trance van de golfen en zo hebben we samen zeker een kwartier naar de golfen staan staren. Mijn voeten werden steeds nat. Dat was echt genieten van de rust en het vakantiegevoel.

We zijn weer naar het appartement gegaan en daar is frank gaan koken terwijl ik Niels in bad deed. Na het badderen konden we meteen aan tafel en daarna hebben we nog even op het balkon gezeten. Toen was het bedtijd. Daar had Niels wel veel moeite mee, maar uiteindelijk is hij rond 19 uur toch in slaap gevallen. Wij zijn het appartement verder op gaan ruimen en de rest van de spullen gaan uitpakken en we hebben heerlijk rustig aan gedaan. Een spelletje op de wii gespeeld en heel vroeg naar bed.





De zonsopgang in frankrijk



Net over de grens in spanje, hier gingen we even de benen strekken

Het uitzicht vanaf ons balkon in het apartement



Geen opmerkingen:

Een reactie posten