vrijdag 23 oktober 2009

Zaterdag 17 oktober

Vanmorgen hadden we een keer de wekker gezet. Niels was alleen al een kwartier voor de wekker wakker en frank en Niels zijn toen vast gaan ontbijten. Om 8 uur werden Thijs en ik wakker van de wekker. We zijn toen gaan ontbijten en aankleden en om half 9 gingen we al naar de auto. Op weg naar de trein naar Barcelona. We reden eerst verkeerd, maar gelukkig vonden we het station nog mooi op tijd. We konden gratis parkeren en een retourtje voor 2 personen was maar 17 euro. Niels was helemaal enthousiast dat we met de trein gingen. We zijn een kaartje gaan kopen en toen konden we al in de trein gaan zitten. Het was een erg moderne trein en we zaten op een mooi plekje bij het raam. Niels vond rit leuk, alleen duurde het wel vrij lang, namelijk 5 kwartier. En om de 2 tot 3 minuten stopte de trein.

We kwamen op een mooie plek in Barcelona aan, vlak bij de dierentuin. Onderweg naar de dierentuin kwamen we een demonstratie van de politie tegen. Er stonden erg veel auto's motoren, fietsen, paarden enz. kinderen mochten erop, alleen Niels durfde niet. Hij vond het zien val alle piepeauto's en broems helemaal super.

Toen kwamen we bij de dierentuin aan. Die was veel groter dan we dachten. We zijn er 3 uur zoet geweest. Er waren super veel dieren. Vooral veel pauwen die totaal niet schuw waren. Tijdens het eten pakte ze het brood van de tafel af. Niels vond de dieren erg mooi. Thijs heeft een deel van de wandeling lekker liggen slapen. We gingen op zoek naar de neushoorn. Die zat helaas niet in zijn hok, maar het hok ernaast lagen nijlpaarden. Niels was er van overtuigd dat de nijlpaarden de neushoorns waren. Niels kon verder super veel dieren bij de naam noemen. Hij vond vooral de papegaaien erg leuk.

Na de dierentuin zijn we Barcelona in gegaan. Eerst zijn we naar de haven gelopen. Daarna over een boulevard en toen richting de rambla. Een straat met erg veel kraampjes en straatartiesten. Niels vond de stilstaande verkleedde figuren erg mooi om te zien. Daarna wilde we een wandeling door het oude centrum doen. Dat lukte wel, alleen had frank wat moeite met het lezen van de kaart en we gingen weer richting de kust ipv naar boven richting de trein. We zagen daardoor wel nog een serie mooie kerken en een heleboel kleine steegjes. Uiteindelijk kwamen we gelukkig aan bij het plein van het station. Tenminste, we dachten dat we het station gevonden hadden, bleek dat alleen de metro te zijn, en niet de trein. Dus weer naar boven en eerst nog maar even wat te eten gehaald want het werd wel wat laat. Niels smulde van de patatjes en wij van de burgers. Gelukkig liepen we nu wel naar het goede station. Daar hadden we eerst problemen met het poortje dat niet open ging, maar uiteindelijk kwamen we gelukkig toch binnen. We moesten een kwartiertje wachten en toen kwam gelukkig de trein. We hadden weer een mooie zitplek en konden weer 5 kwartier terug. Niels was best moe maar was wel gezellig in de trein. Hij vertelde alles wat hij zag, en dat waren oa heeeel veel piepeautos.

Bij het station hadden we de auto weer snel gevonden en toen was het nog een paar minuten terug naar het spanjehuisje reiden. Daar aangekomen zijn we de kinderen meteen klaar gaan maken voor hun bedje, en toen zijn ze heerlijk gaan slapen. Niels protesteerde niet eens om naar bed te gaan en is snel gaan slapen.

Wij hebben nog lekker op de wii gespeeld en daarna vroeg naar bed gegaan.







In de trein, lekker een broodje eten

Niels in de trein



De politiemotor. Niels durfde hier niet op, maar hij vond het erg leuk om naar te kijken



Een hele rij politiewagensVogeltjes kijken



Over het randje lopen en kijken naar de aapjes

Er liepen super veel pauwen rond die niet bang waren voor mensen



Waar zullen we eens heengaan....

Thijs heeft heerijk liggen slapen in de buggy



De aapjes zaten helemaal bovenin het hok en niels was ernaar aan het kijken

Hier zaten we ons brood te eten. De pauwen waren zo brutaal dat ze gewoon op tafel kwamen zitten om brood weg te pikken

Een gijt in de kinderboerderij in de dierentuin

Lekker wandelen

De straatartiesten

Samen het restje van het ijsje opeten

Weer lekker slapen

Niels is dol op traplopen en als hij de kans kreeg ging hij even een trap op

en weer af



Geen opmerkingen:

Een reactie posten