zaterdag 24 oktober 2009

zondag 18 oktober

Vandaag zijn we een rondritje gaan maken met de auto.

De jongens hadden goed geslapen vannacht en Niels had zin om auto te reiden. We zijn eerst via de grote weg naar Pals gereden. Een dorpje bovenop een heuvel met een heleboel trappetjes en smalle steegjes. Erg leuk om naar boven te lopen. Dat wisten we nog van de vorige vakantie. Er was een Duitse dame die ons alle 4 op de foto heeft gezet. Dat vond ik wel erg leuk. Thijs hing lekker in de draagdoek en hij kon zo alles goed zien en we konden gewoon doorlopen en hadden geen last van alle trappen.

Na pals zijn we weer in de auto gestapt en naar Begur gereden. Ook een erg leuk dorpje met weer smalle steegjes en trapjes. Vanaf het dorp kon je een oud kasteeltje zien.

Na Begur zijn we met de auto naar de zee gereden en zijn we via Palamos en sant Feliux de Guitigs gereden. Het waren best drukke dorpen, ondanks de zondag. Er waren allerlei marktjes langs de boulevard maar we zijn in de auto gebleven. Thijs lag namelijk heerlijk te slapen en Niels was ook moe.

De tom tom zei dat we naar een grote weg moesten, maar dat was ruim 13 kilometer om. Dus zijn we het bordje van tossa de mar gaan volgen. Dat hebben we wel geweten, want het bleek een bergweggetje te zijn met super veel haarspeldbochten. Het was een ontzettende mooie weg, maar het duurde wel wat langer dan we gehoopt hadden. Niels viel in slaap op de bergweggetjes en hij heeft lekker een uurtje geslapen. Dit had hij ook wel even nodig. Tossa de mar was erg mooi, en daar gaan we zeker nog een keer een poosje heen. Er is daar een kasteeltje aan de rand van een heuvel tegen de zee aan die we graag weer willen beklimmen. Vanaf tossa de mar was het nog maar een klein stukje naar lloret de mar. We waren weer eigenwijs en we luisterde niet naar de tom tom. Die wilde ons over een wat grotere weg sturen, maar wij hebben ook het laatste stukje nog de bergroute genomen. Ook weer erg mooi, al kwamen we totaal aan de verkeerde kant van lloret uit.

Thuis hebben we lekker een broodje gegeten en na het broodje zijn we naar de speeltuin gegaan. De jongens konden nu heerlijk bewegen. Niels begon heerlijk met de glijbaan en de wipwap met frank. Daarna zijn ze samen gaan voetballen met de strandbal. Niels genoot daar enorm van.

Thijs had ook de glijbaan ontdekt. Hij had blote voetjes en daarmee kon hij erg goed klimmen. Iedere keer ging hij weer naar de glijbaan en klom hij naar boven toe. Hij had er de grootste lol om en kon er maar niet mee stoppen.

Na de speeltuin ging Thijs naar bed. Niels is eerst een poosje met frank op de wii gaan spelen (frank speelde en Niels keek toe en had commentaar) Daarna is Niels heerlijk met zijn auto's gaan spelen. Ik was ondertussen kaartjes aan het maken. Een heerlijke ontspannen middag dus.

We hebben gebakken aardappeltjes gegeten met gemengde groente en gekruide worstjes. De worstjes waren lekker, maar wel erg zout.

Na het eten zijn de jongens heerlijk in bad geweest. Thijs vind het helemaal super en kruipt het hele bad door. Niels was daarna aan de beurt.

Na het badderen zijn de jongens naar bed gegaan. Niels had moeite met te gaan slapen en heeft achter het gordijn de zonsondergang staan te bekijken. Dat kan je erg mooi zien vanaf het balkon (en zo konden wij hem in de gaten houden want via de huiskamer kan je er ook op komen) Uiteindelijk is hij toch lekker in slaap gevallen. Ik ben weer kaartjes gaan maken en frank is weer een spel gaan spelen. Zo hadden we weer een heerlijke dag waar we mooie dingen gezien hebben maar ook lekker uitgerust hebben.





Het dorpje bestond voor het grootste deel uit trappetjes





een torentje

Onderweg in de bergen waar we even stopte om een foto te maken



Ik met thijs in de draagdoek en niels op de heup



Deze foto werd gemaakt door een duitse dame



Niels op de glijbaan

Niels met de bal.



Thijs wilde ook schommelen

Thijs wilde ook glijen

hier klom thijs zelf de glijbaan op. ik had alleen mn hand vlak onder zijn billen zodat hij niet naar beneden zou vallen



Geen opmerkingen:

Een reactie posten