zondag 25 oktober 2009

maandag 19 oktober

Vanmorgen zijn we naar Girona gereden. Een erg mooie stad met een rivier erdoorheen en veel smalle straatjes en steegjes met trappen. We moesten een poos zoeken naar een parkeerplaats, maar uiteindelijk vonden we die gelukkig. We liepen richting het water en toen kwamen we een treintje tegen die rondritten door de stad maakte. Aangezien Thijs in de draagzak zat en Niels zelf moest lopen leek ons dat wel een leuke manier om de stad te bekijken. Niels vond het helemaal fantastisch. We zaten helemaal achterin, waardoor we alles goed konden bekijken. Niels genoot van het ritje en van alles wat hij zag. Thijs vond het erg mooi om alles vanuit de draagdoek te bekijken en hij had de grootste praatjes. We kregen aan het begin nog een extra rondje want de chauffeur reed wat fout.

Sommige straatjes waren zo smal dat er omgeroepen werd dat je je armen binnenboord moest houden. Dat was maar goed ook want het scheelde soms maar een paar centimeter. We hebben de belangrijkste dingen van de stad kunnen bekijken vanuit het treintje. Na de rit zijn we een Spaanse bakker in gegaan waar Niels en frank een croissant met een worst en spek uitgekozen hadden en ik een Spaans bladerdeeg broodje met een vulling van gehakt en een groentesausje. Echt super lekker waren ze.

Nadat we de stad bekeken hadden zijn we op zoek gegaan naar een groot winkelcentrum met diverse kledingwinkels aan de rand van de stad. We kwamen eerst langs een grote mediamarkt waar we 2 nieuwe spellen voor de wii gekocht hebben (oa wii music voor 10 euro die in Nederland nog steeds 40 euro kost)

Na wat fout gereden te zijn vonden we het winkelcentrum. Frank is super goed geslaagd met kleding. Hij is al heel lang op zoek naar truien en die heeft hij nu eindelijk gevonden die lang genoeg zijn. Ook nog een serie mooie broeken voor een mooie prijs en een trui in de opruiming die ook erg netjes zat.

Ik heb een leuk t shirt gevonden.

We hadden Niels al de hele vakantie beloofd dat hij een Spaanse piepeauto uit mocht zoeken, maar helaas waren we die nog niet tegen gekomen. Vandaag heeft hij een hele leuke set uitgekozen met een brandweer helicon, een brandweer wagen en een brandweer auto. Hij is er helemaal dol mee en hij heeft er de hele autorit naar huis mee gespeeld.

In het vakantiehuis is Niels lekker met de piepeauto's gaan spelen samen met Thijs. De auto's rijden hard door als je ze een zetje geeft en daar gingen ze samen achteraan.

Ik ben de nieuwe wii spellen gaan doen en frank heeft de bedden opgemaakt, want we konden vandaag schoon beddengoed ophalen.

Na het eten, dat helaas tegenviel (gebakken patat en burgers met ham en kaas) zijn we nog even naar een internet cafe gegaan om de belangrijkste mail te bekijken. Niels had zijn piepeauto mee en heeft daar lekker mee gespeeld. Thijs ging er met de stoelen vandoor en hij kreeg de grootste aandacht van alle dames in het cafe.

In het appartement zijn we de jongens om bed gaan leggen en is frank in bad gegaan. Ik ben wii music gaan spelen en nadat frank klaar was met het bad is hij mee gaan doen. We hebben een erg leuk spel met bellen gespeeld die nog best lastig was om de maat en de melodie te houden.

Frank is de yoga oefeningen op de wii gaan doen en daarna was het weer tijd om naar bed te gaan.





In het treintje



De rivier van Girona



In het treintje





De kerk van girona

rijden door hele smalle straatjes



net uit het treintje

Geen opmerkingen:

Een reactie posten